Знамо ли како превенирати насиље и његове посљедице у дигиталном окружењу?

m:tel
Знамо ли како превенирати насиље и његове посљедице у дигиталном окружењу?

Панел-дискусија у Тузли биће одржана 16. маја у 13 часова у Атељеу Исмет Мујезиновић

Компанија м:тел је ову годину посветила борби за сигурније онлине окружење и у сарадњи са Уницефом у БиХ и Плавим телефоном покренула друштвено одговорну кампању под називом „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“. Кроз серију стручних и едукативних разговора циљ је освијестити цјелокупно друштво, али првенствено родитеље, о проблемима с којима се дјеца и млади суочавају на интернету те понудити конкретне савјете како их и ријешити.

Према истраживањима - 50% дјеце је доживјело непријатности на интернету

Из Плавог телефона, једине савјетодавне линије за дјецу и младе која је активна на подручју цијеле БиХ, кажу да се 35 одсто савјетодавних разговора односи на дјецу и младе која се јављају због проблема из области менталног здравља као што су анксиозност, депресија, суицид, самоповређивање! Упоређујући ове податке с подацима у претходним годинама, примјетан је изразит скок у порасту ових врста стања.

„Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету.”

Зашто је то тако? Колико је у овом постотку оних чији су проблеми узроковани неком врстом злостављања на интернету?  Колики год да је удио, довољно је велик да би се о томе говорило, едуковало и чинило активности како би се тај број смањио.

Комуникација и повјерење су кључни у односу родитељ – дијете

Прва панел-дискусија на тему „Насиље у дигиталном окружењу – како се заштитити“ у оквиру друштвено одговорне кампање „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету” одржана је у Сарајеву, а снимак овог стручног разговора можете погледати на YouTube каналу компаније m:tel.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана