Злоупотријебљен идентитет проф. др Александра Лазаревића: „Не препоручујем било какве чајеве пацијентима“

ГС
Злоупотријебљен идентитет проф. др Александра Лазаревића: „Не препоручујем било какве чајеве пацијентима“

На друштвеним мрежама у посљедње вријеме појавила се реклама за чај Hypertea у којој се злоупотребљава идентитет проф. др Александра Лазаревића, познатог кардиолога из Бањалуке, а која купце доводи у заблуду о љековитости поменутог чаја.

„Није тачно да препоручујем било какве чајеве пацијентима. Моја препорука је искључиво медицина заснована на чињеницама. За поменуте чајеве ме пацијенти контактирају, такође и колеге љекари, да провјере да ли је то тачно. Овим путем демантујем, у питању је лаж. За овакве ствари би неко требао да одговара“, рекао је др Лазаревић за портал Бањалука.нет.

Лажно представљање на друштвеним мрежама све је чешћа појава. Бројни профили и странице неовлаштено користе туђи идентитет како би промовисали своје производе за које тврде да имају чудесна љековита својства. Они се врло често промовишу на страницама са лажним препорукама љекара, измишљеним интервјуима и фотошопираним „цертификатима“.

Захваљујући манипулацијама потрошачи немају праве податке о производу који би утицали на њихову одлуку да ли да тај производ купе или не. Савјет стручњака је да будете опрезни приликом куповине, пажљиво провјерите понуду, као и продавача, те да купујете у овлаштеним радњама, преноси портал бањалука.нет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана