Зимовање резервишу већ у августу

Јана Кезић
Зимовање резервишу већ у августу

БАЊАЛУКА - Ако се по јутру дан познаје туристичке агенције у Српској имаће пуне руке посла и током зиме, јер су грађани почели увелико да се распитују и резервишу аранжмане за зимовања, иако љето увелико траје.

У туристичким агенцијама за “Глас Српке” кажу да упркос високим температурама у августу многи већ размишљају коју планинску љепотицу ће посјетити на зиму, без обзира на то што су цијене аранжмана повећане.

- Изашли смо са понудама за поједине дестинације и већ имамо резервације за зимовања, а грађанима је најпримамљивија Фолгарија у Италији, као и нека скијалишта у Словенији - казали су у бањалучкој агенцији “Унис турс” и додали да су цијене аранжмана веће и до 20 одсто у односу на лани.

За домаће дестинације попут Јахорине и Копаоника у сусједној Србији, како кажу, резервације обично почињу у септембру и октобру.

Понуде за зимовања представили су и у бањалучкој туристичкој агенцији “Цептер паспорт”.

- Имамо више резервација за зимовања него у овом истом периоду лани, а тренутно влада највеће интересовање за Италију, док за Јахорину и Копаоник још нисмо имали упита - рекли су у овој агенцији и додали да су цијене нешто више него прије. 

Нагласили су да се за зимовања највише одлучују породице са дјецом.

У добојској агенцији “Истра турс” каже да се грађани већ распитују за зимовања.

- Ових дана представићемо конкретне пакете, а у понуди ћемо имати зимовања у Аустрији и Италији, али и на домаћим дестинацијама - рекли су у овој агенцији и додали да су цијене веће око 30 одсто него лани. 

Директор туристичке агенције “Контики” из Бањалуке Ведран Јокић каже да у понуди имају аранжмане за зимовања, међутим, врло кратак период их раде па је нешто слабије интересовање.

- Нама у новембру већ почиње рани букинг за љетовања, а наши путници чим заврши претходна сезона одмах букирају за наредну годину - казао је Јокић.

Са друге стране, у “Френд травелу” из Требиња кажу да у понуди немају зимовања, јер је раније владало слабо интересовање. Како кажу, Требињци који одлуче да иду на планине углавном то чине у личном аранжману.

Директорица Удружења за заштиту потрошача “Дон” из Приједора Муриса Марић каже да поред сиромашних, има и доста богатих па није ни чудно што се многи одлучују да још у августу обезбиједе себи мјесто на неком од европских скијалишта.

- Има доста младих који раде веома плаћене послове па могу да приуште путовања и зимовања на познатим мјестима. То тако и треба да буде - казала је Марићева.

Егзотични крајеви

У туристичким агенцијама кажу да има заинтересованих који резервишу путовања током зиме али на далеким дестинацијама.

- Све више грађана одлучује се за одмор у децембру и јануару у егзотичним крајевима - казали су у “Цептер паспорту”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана