Тегелтија: Жене носиоци позитивних друштвених промјена и вриједности

Срна
Foto: Агенције

САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија честитао је свим женама у БиХ 8. март, Међународни дан жена, истакавши да су жене својом преданошћу, пожртвованошћу и одговорношћу доказале да су снажни носиоци позитивних друштвених промјена и вриједности. Тегелтија је у честитки упућеној у своје и име Савјета министара нагласио да је напредак и просперитет сваког друштва одређен улогом коју у њему имају жене.

"Не само овог, већ сваког дана сви заједно требамо одавати признање и поштовати улогу жене као мајке, супруге и равноправног партнера у свим аспектима нашега живота", навео је Тегелтија.

Због тога, како је истакао, све институције у БиХ морају да наставе предано да раде на побољшању укупног положаја жена, јачању њихове економске, политичке и друштвене независности, с циљем изградње хуманијег и друштва једнаких права за све. Тегелтија је изразио најдубље поштовање и захвалност свим женама у БиХ на залагању и ентузијазму које улажу у развој друштва, саопштено је из Савјета министара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана