Жељко Мандић објавио нови роман “Вријеме гаврана”

ГС
Жељко Мандић објавио нови роман “Вријеме гаврана”

БАЊАЛУКА - Из штампе је прије неколико дана изашао нови роман новинара и писца Жељка Мандића под насловом “Вријеме гаврана”.

За разлику од првог романа „Бљесак” (о ратном страдању српског народа у Западној Славонији) “Вријеме гаврана” на 510 страна говори о путевима програних Срба - не само Западне Славоније, већ и других дијелова некадашње Републике Српске Крајине и БиХ, од Републике Српске, Источне Славоније, централне Србије, па до Косова и Метохије.

То је прича о њиховим личним дилемама, страховима и прилагођавању новој средини, посебно на Космету гдје у вријеме њиховог доласка тиња вишедеценијски сукоб између Срба и Албанаца.

На страницама ове књиге, као и у претходном роману “Бљесак”,  преплићу се судбине људи из народа.

 “Вијеме гаврана” проговара и о оним темама из 90 – тих о којима и данас нико не жели јавно да говори, а то је пад моралних вриједности, закулисним игра “великих и малих балканских вођа” који су своју снагу доказивали само у односу на сопствени народ, као и о улози страних обавјештајних служби на овом простору.

 “Вријеме гаврана”, у издању Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” Бањалука, читалачкој публици први пут је представљен на штанду Удужења издавача Републике Српске, на овогодишњем 29. Међународном сајму књиге у Бањалуци.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана