Зелене оазе за најмлађе у Бањалуци и Сарајеву

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Запослени из компанија чланица "Инфинити" групације засадили су у дворишту Родитељске куће "Искра" у Бањалуци три јапанске трешње, два јавора и 190 грмова који расту уз ограду, у оквиру кампање ове групације "Мјесец здравља".

Алекса Бошњак из компаније "Проинтер ИТСС" која послује у саставу "Инфинити" групације навео је да су запослени у овој компанији увијек подржавали хуманитарне акције, нарочито оне којима је помагано дјеци, те да је посебно задовољство бити користан у окружењу какво је Родитељска кућа.

Јелена Кушљић која у овом објекту борави са трогодишњим сином од почетка године рекла је да ће ове саднице кад порасту бити лијепа хладовина за малишане који због хемотерапија не смију на сунце.

Предсједник Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" Дијана Берић истакла је да ће ове саднице послужити и да се на неки начин огради двориште родитељске куће, јер то подручје постаје све урбаније и много је паркираних аутомобила у близини.

"Кад нам грмови и дрвеће нарасту имаћемо прилично мирну и зелену оазу за наше малишане и њихове родитеље", рекла је Берићева.

Менаџер за људске ресурсе у "Инфинити" групацији Ивана Живковић изразила је увјерење да ће сарадња са Родитељском кућом прећи у традицију.

Запослени у "Проинтеру" у Сарајеву су саднице 11 различитих стабала посадили у сарајевској општини Вогошћа, у дворишту основне школе и вртића, као и у кругу СОС Дјечијег села.

Директор сарајевског "Проинтера" Бојана Омеровић рекла је да се овом акцијом настојало подстаћи људе, нарочито дјецу и омладину, да размисле о средини у којој живе и како је очувати.

"Брига о природи мора постати дио наше свакодневице и зато смо одлучили да кампању посвећену здрављу завршимо зеленим поклонима и то међу најмлађима", рекла је Омеровићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана