Жега и прескупа љетовања напунили базене

Јована Ивановић, Сретен Митровић
Жега и прескупа љетовања напунили базене

БАЊАЛУКА, РОГАТИЦА - Температура у износу од 35 степени на самом почетку љета измамиле су грађане Српске да на базенима и обалама ријека потраже освјежење, а с обзиром на кризу и папрене цијене љетовања на приморским дестинацијама, домаћа купалишта многима ће бити избор ове сезоне.

Спас од жеге на базенима широм Српске нашли су ових дана и млади и стари, а највеће гужве су викендима када у купању и дебелој хладовини уживају цијеле породице. Свакодневна поскупљења нису заобишла ни градске базене, па цјелодневна улазница кошта у просјеку шест марака, док је цијена нешто нижа за послијеподневно купање.

Водени парк “Аквана” у Бањалуци отворио је своја врата купачима још почетком мјесеца, а руководилац маркетинга Светислав Лазић рекао је за “Глас Српске” да је цијена улазнице за цијели дан шест марака, док је викендом за марку скупља.

- Лани је улазница коштала 5,5 КМ тако да је ријеч о минорним поскупљењима и ми ове сезоне очекујемо добру посјету. Улазница је поскупјела првенствено због више цијене хлора. Надамо се да блага поскупљења неће много утицати на грађане - рекао је Лазић.

Прогнозе које смо пратили, каже Лазић, овог љета најављују тропске ноћи због чега смо на “Аквани” планирали организовати и ноћне журке.

Иако су улазнице за популарни водени парк “Град Сунца” у Требињу међу најскупљим Херцеговци, али и бројни туристи не одустају од купања у овом комплексу.

- Подигли смо цијену улазнице за пет марака, па тако сада карта за цијели дан кошта 20 марака, а полудневна, чија је цијена износила 10 марака, сада кошта 15 - рекла је Минела Ђурић портпарол овог аква-парка.

И Ђурићева истиче да су поскупјели хлор и услужне дјелатности у односу на прошлу годину, те да је то основни разлог подизања цијена.

Међу првима који су раширили сунцобране и отворили врата за водене авантуре јесу базени “Посејдон” у Српцу, који су ове сезоне одлучили да не мијењају цјеновник.

- Наши базени су сваке године веома посјећени, а долазе нам купачи из цијеле регије. Због тога сматрамо да ће посјете оправдати већа улагања која смо имали за ово љето. На радост свих грађана који их воле предвидјели смо и ноћна купања - рекао Жељко Товиловић из базена “Посејдон”.

Они који су због лошије економске ситуације одустали од љетовања на приморју своје пешкире, умјесто на морским плажама, поставиће на градским  базенима.

- Кад год сам у прилици скокнем са друштвом на купање јер се заиста добро забавимо. Вода је одлична, чисто је и цијена је прихватљива. Ко год не може себи да приушти море, уз позитивну енергију, забаву на тобоганима и скакаоници овдје се може одлично одморити - рекао је Српчанин Стефан Ј.

Ако је вјеровати прогнозама исплатиће се љето провести у Републици Српској, јер су на базенима планирани бројни занимљиви догађаји.

У овогодишњу, трећу сезону купања на отвореним базенима у Рогатици, захваљујући погодним временским приликама ушло се прије него што је календарски наступило љето. Посјећеност је неочекивано добра, а осим Рогатичана чести гости су и Сокочани, Паљани, Новогораждани, као и немали број купача из сусједног  Вишеграда.

Предсезонска акција

Средњошколци, студенти и грађани Бањалуке имали су могућност да у предсезони купе улазницу са неограниченим бројем улазака на “Аквану” за цијело љето, што су многи искористили.

- Та понуда омогућила им је да сезонску улазницу плате 50 КМ јефтиније од оне која се продаје сада. И карте за десет, двадесет и тридесет улазака биле су снижене за 20 одсто - рекао је Светислав Лазић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана