Здравствени радници позвали на петоминутну обуставу рада због санкција Шеранићу

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Друштво доктора медицине Републике Српске и Удружење медицинских сестара, техничара и бабица Републике Српска позивају све раднике у здравству да сутра у 12.00 часова на пет минута зауставе процес рада и изађу испред својих здравствених установа, те на тај начин пруже подршку министру здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске др Алену Шеранићу који је неправедно санкционисан од стране Сједињених Америчких Држава, наведено је у саопштењу.

"Свакоме је јасно да је ријеч о политичкој манипулацији што се и показало на примјеру нашег министра здравља и социјалне заштите др Алена Шеранића. Ријеч је о часном и пристојном човјеку, изузетном професионалцу који свој посао обавља савјесно и у складу са дужностима које га сљедују у односу на функцију коју обавља што се показало и у протеклом периоду пандемије вируса корона када ниједан пацијент у Републици Српској није остао без здравствене заштите", стоји у саопштењу.

У саопштењу се додаје да се тим податком не могу похвалити ни неке много развијеније земље Запада.

"Др Ален Шеранић био је уз нас све вријеме и пружао нам неизмјерну подршку када смо се за сваки живот борили даноноћно, радећи практично у два паралелна здравствена система, у ковид и нековид систему", поручују у саопштењу.

Из Удружења напомињу да је улога Алена Шеранића у очувању здравственог система Републике Српске немјерљива.

"Посвећено је радио и ради на унапређењу здравствене заштите становика Републике Српске, на опремању здравствених установа, на изградњи нових болница и реновирању постојећих, на увођењу нових видова терапије и дијагностике, на побољшању социјалне заштите и издвајања за социјалне категорије. Све вријеме свог мандата се залаже на стабилност здравственог система и толеранцију међу људима", наведено је у саопштењу. 

Из Удружења и Друштва поручују да је парадоксално да једна земља која се толико позива на демократска начела, та иста примјењује крајње селективно.

"Казнити неког ко савјесно обавља свој посао и ради у интересу најосјетљивије категорије грађана је удар на наш интегритет и постојање, те слање врло јасне поруке нама свима, а посебно здравственим радницима. Вријеме је да покажемо да смо 'будни' и да бранаћи једног од нас бранимо све нас. Очекујемо вас сутра да изађете у великом броју и пружите подршку нашем министру", закључено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана