Због снијега отежано одвијање саобраћаја

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - На магистралном путу Сарајево-Рогатица преко превоја Романија, због снијега и леда на коловозу, саобраћај се одвија отежано, док је за теретна возила обустављен, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Због сметова у прекиду је саобраћај на регионалном путу Улог-Кланци преко превоја Морине.

Саобраћај се, због снијега на коловозу и поледице, одвија отежано на дионицама Мркоњић Град-Милиништа, Тисовац-Кнежево-Угар, Шипово-Ново Село, Кола-Стричићи-Чађавица, Трново-Фоча преко Рогоја, Фоча-Гацко преко превоја Чемерно и Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ због снијежних наноса обустављен је саобраћај на путу Јабланица-Посушје, на дионици Блидиње-Ракитно.

И на осталим дионицама у вишим пређелима има угаженог снијега, док се у нижим предјелима саобраћа по претежно мокром коловозу, уз могућу мјестимичну поледицу, посебно на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима.

Учестали су и одрони па возачи треба да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

Због активираног клизишта саобраћај се одвија отежано, једном саобраћајном траком на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Бистрица-Подграб.

Од 6.00 до 20.00 часова забрањен је превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју града Приједора.

Измијењен је режим саобраћаја на раскрсници “Нумера” у рејону Горње Чађавице, на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови, на коридору “Пет це” од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Режим саобраћаја измијењен је и на путевима Бистрица-Подграб, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник, Бистрица-Пале један и Бистрица-Подграб један, Шипово-Ново Село, Добро Поље-Јажићи-Грајсољци, Тедин Хан-Криж, Укрина-Горња Вијака, те у тунелу “Угар” на дионици магистралног пута Црна Ријека-Угар.

Долазиће до получасовних обустава саобраћаја на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Шћепан Поље од 8.00 до 16.00 часова, а на дионици Језеро-Шипово од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један час.

Због деминирања биће получасовних обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци и на дионици локалног пута Ланишта-Марковић Поље.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза, за теретна возила масе веће од 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се од 23.30 до 4.30 часова саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се од 22.00 до 6.00 часова преусмјерава на обилазницу око тунела, круг фабрике “Металинг”.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана