Због просјачења санкционисана 32 лица

Срна
Због просјачења санкционисана 32 лица

ПРИЈЕДОР - На подручју Полицијске управе /ПУ/ Приједор у јулу су евидентирана 32 прекршаја просјачења и недозвољеног прикупљања добровољних прилога, што је резултат појачаних мјера током туристичке сезоне, изјавио је данас начелник ове управе Сретоја Вујановић.

"Наставићемо с радом с циљем да откријемо лица која предузимају мјере и радње ради организовања вршења оваквих прекршаја односно навођења малољетних и лица ометених у душевном развоју у извршењу таквих прекршаја", рекао је Вујановић на редовној конференцији за медије у Приједору.

Он је најавио да ће данас бити потписан протокол о сарадњи са другим субјектима заштите ради збрињавања дјеце и малољетника затечених у просјачењу и превенције злоупотребе дјеце и малољетника за недозвољене радње.

Када је ријеч о саобраћају, Вујановић је истакао да је за седам мјесеци због вожње под дејством алкохола из саобраћаја искључен 1.541 возач, што је за 17 одсто више него лани у истом периоду, као и 46 возача због утицаја дроге или за 53 одсто више него лани.

"Од почетка године до данас 326 лица је лишењем слободе задржано у полицијским станицама због учешћа у саобраћају под дејством алкохола или опојних средстава", додао је Вујановић.

У јулу је евидентирано 79 кривичних дјела, од чега 19 по непознатом извршиоцу, а расвијетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу је 58 одсто, односно укупно 90 одсто.

Из области привредног криминалитета евидентирано је седам кривичних дјела, од чега су два коруптивног карактера, а материјална штета износи 189.906 КМ.

Из области злоупотребе опојних дрога евидентирана су четири кривична дјела и 15 прекршаја. У области јавног реда и мира евидентирано је 78 прекршаја.

Десило се 89 саобраћајних незгода, од којих једна са смртном посљедицом. Из саобраћаја је искључено 307 возача и 68 возила. Од вишеструких повратника у чињењу тежих прекршаја из области безбједности саобраћаја одузето је седам возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана