Због посљедица невремена уводи се ограничење у саобраћању возова

Срна
Због посљедица невремена уводи се ограничење у саобраћању возова

ДОБОЈ - "Жељезнице Републике Српске" /ЖРС/ уводе ограничење у теретном и путничком жељезничком саобраћају на дионицама Шамац-Добој-Маглај, Српска Костајница-Бањалука и Добој-Петрово Ново због оштећења изазваним снажним невременом.

Из "Жељезница" су појаснили да је ријеч о транспортном ограничењу у жељезничком саобраћају на граничним прелазима гдје превозни пут укључује наведене деонице пруге.

У саопштењу се наводи да је као посљедица данашњег невремена од 18.20 часова на контактну мрежу на улазу у станицу Добој јак ветар оборио стабло тополе што је узроковало прекид у напајању.

Оштећена је и контактна мрежа на подручју станице Шамац гдје је вјетар бацио кровне конструкције са оближњих објеката, а уништен је кров станичне зграде.

Контактна мрежа на коју су пале двије тополе оштећена је и на подручју Мјесне заједнице Кожухе код Добоја, а у Љесковим Водама вјетар је оборио стабло на пругу.

Из ЖРС-а истичу да су све надлежне екипе на терену, сагледа се штета и предузимају активности на отклањању и санирању посљедица штете на жељезничкој инфраструктури.

У оквиру путничког саобраћаја на дионицама Добој-Петрово Ново и Добој-Станари обезбијеђен јје алтернативни превоз аутобусима.

Транспортно ограничење у жељезничком саобраћају "Жељезница Републике Српске" важиће до даљег, односно док се не стекну услови за редовно функционисање жељезничког саобраћаја на овим правцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана