Због олује бројни проблеми са струјом и водом

Srna
Због олује бројни проблеми са струјом и водом

ПРЊАВОР- Олујно невријеме на подручју Прњавора проузроковало је велики број кварова на електро-мрежи и проблеме у водоснабдјевању.

Због нестанка електричне енергије на изворишту "Повелич" и примарном резервоару Матића брдо дошло је до прекида у снабдијевању водом свих потрошача у граду, а стабилизација у водоснабдијевању очекује се у вечерњим часовима.

Из Одсјека Цивилне заштите Срни је речено да су кварови усљед јучерашњег невремена регистровани на далеководима који електричном енергијом снабдијевају Штрпце, Бабановце, Маћино Брдо, Околицу, Доњу Мравицу, Шибовску, Штивор, Илове, Палачковце и Смртиће.

Без напона су и дијелови далековода према Вијачанима, Лишњи, Насеобина Лишња, Млинцима, Срповцима, Мрачају, Чорлама, Парамијама, Просјеку, Орашју, Новом Селу и Отпочиваљки.

Све расположиве екипе "Електродистрибуције" су на терену, а најављено је да ће им у испомоћ доћи и екипе из Мркоњић Града.

"Приоритет је оспособљавање средњонапонске мреже и пуштање у рад далековода. И на нисконапонској мрежи регистрована су бројна оштећења због великог броја стабала која су пала по жицама", појаснили су из Цивилне заштите за Срну.

Територијална ватрогасна спасилачка јединица имала је више интервенција на уклањају оборених стабала код Основне школе "Никола Тесла", на Караћу, код Спортске дворане "Слога" и код Фабрике намјештаја "Стандард".

Олуја је велике проблеме изазвала и у Штивору гдје је вјетар однио кров са мјесног Омладинског дома, а према незваничним информацијама оштећено је и неколико стамбених објеката.

Из градске управе позивају становништво да надлежним службама пријаве насталу штету у својим домаћинствима, као и уочене кварове на електро и водоводној мрежи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана