Због могућег присуства салмонеле повучена тахини паста од сусама

Срна
Због могућег присуства салмонеле повучена тахини паста од сусама

САРАЈЕВО - Трговачки ланац "ДМ" повукао је из својих продајних објеката тахини пасту од сусама од 250 грама "дмБио" након што је властитом контролом производа утврђено да се не може искључити могућност присуства салмонеле.

Ријеч је о производу са роковима трајања до 21. и 25. фебруара 2025. године, а повлачење се не односи на друге производе из "дмБио" асортимана, нити на друге рокове трајања овог производа, саопштено је из "ДМ-а".

Све купце који су већ купили производ са овим роковима трајања, из "ДМ"-а позивају да га престану користити и да, отворен или неотворен, врате у најближу продавницу овог ланца, гдје ће добити поврат новца и без предочења рачуна.

Напомињу да је рок трајања истакнут на паковању. Унос намирнице захваћене салмонелом може изазвати дијареју, болове у стомаку, те повремено повраћање и благо повишену температуру. По правилу тегобе након неколико дана прођу саме, али се у случају тежих и дуготрајнијих симптома потребно посавјетовати са љекаром.

"Квалитет производа и безбједност купаца за ДМ је од велике важности. Жалимо због овог догађаја и нашим купцима се извињавамо због насталих неугодности, али и захваљујемо на разумијевању", поручили су из ове компаније. Додатне информације могуће је добити у одјељењу набавке "ДМ" на број телефона 033/778-300.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана