Због квара онемогућено издавање личних карата и возачких дозвола

ГС
Због квара онемогућено издавање личних карата и возачких дозвола

САРАЈЕВО - Агенција за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ (IDDEEA) саопштила је тренутно није у могућности да „обезбиједи континуитет у пружању одређених услуга према нашим корисницима, међу којима су услуге које се односе на издавање личних карата и возачких дозвола, а разлог је квар на информационој опреми“.

Како је саопштено, јуче око 12 часова дошло је до проблема на информационој опреми која је у надлежности IDDEEA-е.

-Овај проблем резултирао је отежаним радом великог дијела нашег система, због значајног броја ресурса који се налази на поменутој инфраструктури-  наводе у IDDEEA.

Кажу да због овог проблема, тренутно нису у могућности да обезбиједе континуитет у пружању одређених услуга према корисницима.

Истакли су да њихови радници раде непрекидно посљедњих 20 часова, те улажу додатне напоре како би  ситуација била нормализована што је прије могуће.

-Бажно је истаћи да смо у протеклим годинама више пута планирали набавку адекватне опреме за ове намјене, али нисмо били у могућности да то реализујемо због недостатка буџета, односно поништења набавке. Нажалост, због недостатка новчаних средстава и неуспјеха у процесу набавке 2022. године (поступак је био поништен, а након тога у буџету нисмо имали више средства за поновно покретање процедура набавке), још нисмо успјели обезбиједити нови систем. Агенција је и у овој години поново планирала набавку наведене опреме, међутим како су све институције још у привременом финансирању, немамо могућности набавке - истакли су из IDDEEA те додали да је „опрема коју имају набављена 2012. године“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана