Због 9. јануара у Сарајеву појачано присуство полиције

ГС
Због 9. јануара у Сарајеву појачано присуство полиције

САРАЈЕВО - Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево најавило је да ће на подручју овог кантона бити појачано присуство полиције, а у вези са 9. јануаром, када се у Источном Сарајеву, Бањалуци и остатку Српске обиљежава Дан Републике.

"У свјетлу информација које су се појавиле у јавном простору посљедњих неколико дана, а које су изазвале пажњу и одређену забринутост грађана у Кантону Сарајево, припадници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, у складу са законом прописаним овлаштењима, континуирано подузимају мјере и радње из своје надлежности у заштити личне и имовинске сигурности грађана и посјетилаца у Кантону Сарајево", саопштено је из МУП-а КС.

Подсјетили су на најављене активности на подручју Источног Сарајева 9. јануара, а поводом којих су поједина удружења упутила јавне захтјеве према Управи полиције МУП-а Кантона Сарајево за "постављање контролних пунктова на међуентитетској линији".

"Полицијски комесар одржао је стручни колегиј с полицијским руководиоцима организационих јединица Управе полиције, те је донијет закључак да ће полиција Кантона Сарајево подузети све неопходне мјере и радње заштите достигнутог нивоа стања сигурности на подручју Кантона Сарајево, кроз, између осталог, интензивирање размјене сигурносно-интересантних информација са свим полицијским агенцијама у БиХ и Обавјештајно-сигурносном агенцијом, те појачано присуство полицијских службеника на простору Кантона Сарајево", навели су из МУП-а КС.

Апеловали су на представнике и чланове појединих удружења и организација да све своје евентуално планиране активности ускладе са законским прописима, те да својим јавним иступима не доприносе креирању атмосфере страха и несигурности код грађана и посјетилаца.

"Истовремено, апелујемо и на друге органе и институције у БиХ да у оквиру својих надлежности и овлаштења штите уставно-правни поредак, те истраже и процесирају све појединце који својим дјеловањем изазивају и распирују националну, расну или вјерску мржњу, раздор и нетрпељивост. Грађане и посјетиоце Кантона Сарајево молимо за сарадњу са полицијом, позивамо их да надлежним полицијским управама пријаве сваки вид евентуалног противправног понашања, те да се суздрже од било какве реакције на евентуалне провокације које имају за циљ нарушавање јавног реда и мира и опће сигурности на подручју нашег кантона", истичу из МУП-а КС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана