Завирите у нову зграду АГГФ-а и Шумарског факултета (ФОТО/ВИДЕО)

ГС
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА- У Универзитетском граду свечано отворена зграда Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета и Шумарског факултета.

Средства за завршетак радова на овим високошколским устанoвама обезбиједила је Влада Републике Српске.

У нову зграда факултета уложено је 11,7 милиона КМ, а укупна корисна површина изграђеног и опремљеног објекта је око 7.300 метара квадратних.

Свечаности су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Српске Жељко Будимир.

Додик је рекао да Српска данас обиљежава још један велики успјех.

- Објекат је изграђен напором и жељом многих. Данас имамо ово здање уз финансирање Републике Српске као доказ да Српска то може - рекао је Додик.

Додик је рекао да је Република Српска данас стабилна и безбједна упркос потпуној свјетској геополитичкој нестабилности, те да ће таква и остати.

Он је навео да је Српска вјечито била под изазовима и притисцима и да је кључно питање овог времена и генерације одбрана јавне имовине Републике Српске.

- Шта би Шумарски факултет радио да шуме премјестимо на ниво БиХ? - упитао је Додик.

Будимир је рекао да Република Српска издваја знатна средства за школовање студената, које је позвао да остану у Републици.

Додао је да Српска даје све од себе када је ријеч о улагању у универзитете Републике Српске.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин захвалио је предсједнику Српске, српском члану Предсједништва БиХ, премијеру Радовану Вишковићу и ресорном министру за подршку Универзитету и свим факултетима.

- Реализацијом овог пројекта много смо научили и сигуран сам да ћемо у свим сљедећим пројектима бити још бољи - рекао је Гајанин.

Декан Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Универзитета Саша Чворо рекао је да без подршке институција Републике Српске не би било могуће реализовати капитални пројекат изградње нове зграде, истичући да је предсједник Српске пружио несебичну подршку том пројекту.

Вршилац дужности декана Шумарског факултета Зоран Говедар рекао је да се захваљујући новом објекту могу очекивати и бољи резултати рада, преноси РТРС.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана