Затворен камп подмлатка Црвеног крста

Срна
Затворен камп подмлатка Црвеног крста

МОДРИЧА - Помоћник министра за омладину Републике Српске Бранка Малешевић свечано је затворила камп подмлатка Црвеног крста Српске у Ријечанима код Модриче на којем је учествовало 50 младих чланова ове организације из свих крајева Српске.

Малешевићева рекла је Срни да је изузетно важно да се млади од најранијих дана уче волонтеризму, солидарности и хуманости, те да је то посао који Црвени крст одлично ради.

Она је нагласила да је Црвени крст Републике Српске дугогодишњи партнер Министарства породице, омладине и спорта, које је подршка свим организацијама чији је циљ развој волонтеризма, али и укључивање младих у различите видове друштвено корисног рада.

Малешевићева је подсјетила да је Црвени крст добитник награде за најбољег организатора волонтирања у 2020. години, те да вриједно ради деценијама пружајући помоћ и подршку најугроженијим грађанима.

"У периоду пандемије дали су значајан допринос у подршци старијима, не само када је ријеч о достављању потребних намирница, већ и људској солидарности", истакла је Малешевићева.

Млади волонтери су у оквиру овог кампа прошли обуке у различитим областима, и то: ширење вриједности Црвеног крста и његовања солидарности код младих, те прва помоћ и ментално здравље, заштита живота и здравља, екологија и заштита животне средине.

Камп подмлатка Црвеног крста Републике Српске који је синоћ затворен, почео је у сриједу, 27. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана