Затражена подршка за донаторску акцију за цркву у Пребиловцима и Клепцима

ГС
Затражена подршка за донаторску акцију за цркву у Пребиловцима и Клепцима

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Милимир Вујадиновић састао се са представницима завичајних удружења Билећана, Требињаца и Љубињаца, који су затражили подршку, прије свега медијску, за посјете дјеце и привредника из Србије српским општинама у Херцеговини, али и за донаторску акцију за цркву у Пребиловцима и селу Клепци.

Представници завичајних удружења Билећана, Требињаца и Љубињаца представили су Вујадиновићу своје активности, којима пружају подршку и помоћ својим сународницима у завичају.

Вујадиновић је истакао да држава Србија интензивно ради на томе, да свако српско дијете из региона, бар једном током школовања, посјети матицу Србију, саопштено је из Скупштине Србије.

Он је поздравио предстојећу посјету 50 најбољих ученика из Херцеговине матици Србији у периоду обиљежавања Дана српског јединства, која се реализује под покровитељством бившег народног посланика Дејана Стошића и уз подршку Завичајног удружења Билећана у Србији.

Током те посјете је планирано да ученици од петог до осмог разреда основних школа посјете најважније институције државе, Српску православну цркву, музеје, Универзитетску библиотеку у Београду, као и Крагујевац, Кнић и Нови Сад.

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону информисао је представнике завичајних удружења о конкретним активностима које је држава Србија спровела и које спроводи у херцеговачким општинама, као и о бројним пројектима који се у њима реализују кроз директну финансијску подршку Србије.

Састанку су присуствовали, у име Завичајног клуба Билећана у Србији члан Управног одбора Дејан Стошић и замјеник предсједника Борислав Кркелић, као и Миливоје Рупић из Удружења Требињаца "Јован Дучић" из Београда, те Милован Пецељ из Удружења Љубињаца у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана