Застава дужа од 100 метара развијена на тргу у Братунцу

Срна
Foto: срна

БРАТУНАЦ - Млади из Братунца развили су српску заставу дужу од сто метара на Тргу Милоша Обилића у овом мјесту, у оквиру обиљежавања 9. јануара - Дана Републике Српске.

Уз емитовање родољубивих пјесама, око 200 спортиста, фолклораша, ученика и грађана донијело је и развило заставу дугу 105, а широку четири метра за 30. рођендан Републике Српске, показујући тиме своју љубав, приврженост и оданост својој Републици. 

Застава је поклон града Јагодине Братунцу, а свечаности је присуствовало више од 1.000 грађана на градском тргу. 

Претходно су у Спомен-соби начелник општине Срђан Ранкић, те делегације општине и организација проистеклих из рата из Братунца, положили цвијеће и одали почаст погинулим српским борцима и цивилима. 

Честитајући рођендан Републике Српске, Ранкић је позвао српски народ на јединство и најавио да ће се Дан Републике убудуће традиционално прослављати у овој општини. 

Он је рекао да га радује што су млади показали интересовање и спремност да учествују у обиљежавању Дана Републике и да је ово прилика да се упознају о настанку, историји и борби српског народа за стварање, одбрану и очување Српске. 

"Ова застава добијена од браће из Јагодине симболизује српско јединство и обавезује нас да чувамо, волимо и развијамо нашу Републику и гајимо братске односе са Србијом", поручио је Ранкић. 

Брано Вучетић, који је као деветогодишњак био затворен у сребреничком логору, учествовао је у развијању заставе са сином и осталим младима. 

Он је нагласио да млади треба да знају да Србима у БиХ нема слободе без Републике Српске и да је сви морају чувати и бранити, по сваку цијену. 

Свечаност поводом Дана Републике настављена је уз родољубиве пјесме и кувано вино на градском тргу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана