Започета процедура за потписивање споразума са Фронтексом

Srna
Foto: Agencije

САРАЈЕВО- Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је данас током сусрета са амбасадором Хрватске у БиХ Иваном Саболићем да је већ направљен значајан искорак у успостављању пуне оперативне сарадње са Европолом, као и да је започета и процедура за потписивање споразума са Агенцијом за европску граничну стражу Фронтексом.

Нешић је истакао да постоји опште опредјељење да се убрза процедура испуњавања препорука Европске комисије.

Током састанка је разговарано је и о илегалним миграцијама, тренутном стању и кључним изазовима у овој области, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Нешић и Саболић констатовали су да двије земље остварују сарадњу у бројним областима безбједности, с обзиром на заједничке безбједносне изазове, али и чињеницу да дијеле границу дугу од 1.000 километара.

Саговорници су нагласили да ће сарадња у овој области бити настављена, те истакли да постоји потреба и за унапређење односа, посебно у области испуњавања обавеза на путу ка европским интеграцијама.

Нешић је данас у Сарајеву одржао састанак и са амбасадором Кине у БиХ Ђи Пингом, током којег је контатовано да постоје добри пријатељски односи између двије државе, који се позитивно рефлектирају и на сарадњу у области безбједности.

Закључено је да се посљедних година биљежи унапређење улагања у БиХ, као и других облика економске сарадње.

Нешић је истакао да Министарство безбједности константо ради на унапређењу безбједносног амбијента који је важан и за привлачење и заштиту страних инвестиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана