Запечаћени и одузети паркинзи у Старом Граду повезани са Хаџибајрићем и Каришиком

GS
Foto: Klix

Федерална агенција за управљање одузетом имовином преузела је три паркинга у Старом Граду, повезана са судским процесом који се води против бившег начелника те општине Ибрахима Хаџибајрића.

Ријеч је о три паркинга на локацијама Текија - чикма бб, Ковачи бб и Сафет бега Башагића бб те неизграђено грађевинско земљиште, потврдила је за Кликс помоћница директора Агенције Ханади Карић.

Одлука Агенције о печаћењу објеката и преузимање у своју надлежност дошла је по наредби Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево због сумње на кривична дјела злоупотреба положаја, прање новца, давање дара и других облика користи.

Паркинзи су дио предмета који се у Тужилаштву КС води против бившег начелника Старог Града Ибрахима Хаџибајрића, као и предузетника Елмедина Каришика, чији су паркинзи данас и заплијењени. Осим њих двојице, још неколико особа је обухваћено истрагом, али су тренутно на слободи.

Карић је за Кликс.ба казала да су паркинзи преузети и да ће Агенција њима даље управљати на исти начин на који поступају са другом одузетом имовином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана