Замјеник начелника ПУ Источно Сарајево добио диплому школе " Војводе Радомира Путника"

Небојша Томашевић
Замјеник начелника ПУ Источно Сарајево добио диплому школе " Војводе Радомира Путника"

БЕОГРАД - Замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић, други је полазник испред Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који је успјешно завршио школовање у 13. класи Високих студија безбједности и одбране Републике Србије и официра 67. класе Генералштабног усавршавања Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“.

У оквиру свечаности која је одржана у Дому Народне скупштине Републике Србије, полазницима су уручене реплике српских средњовековних мачева.

Министар одбране Републике Србије Братислав Гашић и  начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић су честитали полазницима на овом успјешном завршетку школовања.

Министар Гашић је изјавио да је данашња свечаност  уприличена у част великог успјеха свих полазника те је нагласио да Србија високо цијени вриједне и мотивисане људе који улажу у своје знање и образовање да би својој отаџбини служили боље и марљивије.

“ На дужностима које ћете ускоро преузети примијените најсавременија и најбоља знања стечена током школовања. Останите у сталном контакту с војним наукама, обнављајте своја знања, мислите креативно, унапређујте рад и стање у командама и јединицама које ће вам бити повјерене. Желим вам да ту одговорност носите достојно и успјешно – поручио је министар Гашић.

Замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић је рекао  да му је задовољство  што му је руководство МУП-а Републике Српске  указало част и повјерење да као други полазник МУП-а на највишем нивоу каријерног усавршавања Школе националне одбране, представља своју институцију и Републику Српску. Он је рекао да је за ових шест мјесеци трајања школовања, спознао многе чињенице и искуства о стратегијском нивоу руковођена и о односима на геостратегијском и геополитичком нивоу.  

Свечаности  испред МУП-а Републике Српске је  присуствовао савјетник министра унутрашњих послова Драган Јевђенић.

Поред замјеника начелника Кушића, Високе студије безбедности и одбране ове године завршило је 19 полазника, од тога девет из органа државне управе и служби Владе Србије, пет из Министарства одбране и Војске Србије и пет полазника из иностраних земаља – Министарства одбране Мађарске, Министарства одбране и Оружаних снага БиХ, као и Министарства правде Републике Српске. 

Први полазник  на школовању  Високих студија безбедности и одбране испред Министарства унутрашњих послова Републике Српске био је  начелник Управе за обезбјеђење личности и објеката Борислав Шарић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 24 бебе
Рођене 24 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана