Заједничким снагама реализовати успјешну сезону на Јахорини

Srna
Foto: Printscreen

Оперативни тим за припрему нове зимске сезоне на Јахорини констатовао је на данашњем састанку да се само заједничким снагама може реализовати успјешна предстојећа туристичка сезона.

На састанку, којем су присуствовали представници институција и предузећа укључених у реализацију пројеката на Јахорини, разговарано је о обезбјеђивању услова за рад ски-центра, медицинске помоћи, присуства полиције, комуналне полиције, инспекцијске контроле, чишћења пута, наплате паркинга, до несметаног обезбјеђења електричне енергије, расвјете и воде на планини.

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић похвалио је присутне за одличну сарадњу коју су имали до сада, истичући да се не смије дозволити да у току нове сезоне буде изненађења и да морају ићи корак унапријед, те заједничким снагама реализовати још једну успјешну зимску сезону.

- За ову зиму смо припремили многобројне новитете - два ски-лифта, потпуно нови сноуборд парк, стазу за санкање, нову расвјету за ноћно скијање, шанк на отвореном код Олимпијског бара и систем осњежавања који смо надоградили - изјавио је Љевнаић новинарима након састанка.

Он је додао да је изузетно значајна и имплементација најмодернијег система осњежавања "сноуфактори" који врши производњу вјештачког снијега у свим условима, без обзира на температуру ваздуха, те ће гостима Јахорине дати додатну, максималну сигурност у снијег током цијеле зимске сезоне.

Љевнаић је рекао да је на састанку било ријечи о промоцији Јахорине која је важан сегмент једне туристичке дестинације озбиљних размјера.

Према његовим ријечима, велика средства су уложена у Јахорину и битно је да у току зимске сезоне сви функционишу спремно и организовано.

Шеф кабинета министра саобраћаја и веза Републике Српске Душан Милошевић истиче да сви представници релевантних институција осјећају одређену дозу одговорности према улагањима институција Републике Српске у рад Олимпијског центра "Јахорина".

- Влада Републике Српске је 2017. године донијела одлуку којом је прогласила Олимпијски центар Јахорина предузећем од стратешког значаја и од тада креће талас инвестиција које су довеле до тога да је олимпијска љепотица Јахорина дестинација број један у регији - истакао је Милошевић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су на састанку представници свих институција истакли спремност да одговоре свом задатку како би пружили најквалитетније услуге гостима на Јахорини.

Он је навео да је циљ састанка био да се сагледају лоше тачке, шта је урађено до сада и шта се може урадити за 15 дана до почетка зимске туристичке сезоне.

Југовић је истакао да су услуге на овој планини из сезоне у сезону све боље јер се радило интензивно захваљујући менаџменту Олимпијског центра Јахорина и Влади Републике Српске која је улагала средства.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да је учеснике оперативног тима пред почетак зимске туристичке сезоне информисао о стању безбједности на подручју Јахорине које је стабилно и задовољавајуће у свим сегментима.

- Полицијска управа Источно Сарајево већ је преузела низ планских активности када је ријеч о обезбјеђењу зимске туристичке сезоне. Полицијска станица Јахорина, која је отворена прије годину дана, оправдала је очекивања и показала основну функцију полиције да свим гостима и туристима који посјете Олимпијски центар Јахорина створе осјећај сигурности - констатовао је Шеховац.

Замјеник начелника општине Трново Љиљана Милић рекла је да је било примједби када је ријеч о чишћењу планине и наплати паркинга на трновском дијелу Јахорине, које ће настојати да отклоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана