Заједничке институције у Сарајеву остају без гријања

ГС
Foto: Архива

САРАЈЕВО - Служба за заједничке послове институција БиХ обавијестила је све институције смјештене у објекту Парламентарне скупштине о престанку рада система гријања, почевши од сутра, потврђено је "Независним новинама".

Допис ове службе у посједу је "Независних новина" и у њему се наводи да је одабрани понуђач за набавку енергената за гријање, који је понудио најповољнију цијену, ради пораста набавне цијене енергената на тржишту одустао од испоруке.

Наш извор у једном од министарстава у Савјету министара рекао је да још немају никаква сазнања о томе како ће процес рада бити обављан од сутра.

"Чуо сам да ће нестати гријања, али не знам како ће се даље радити. Радијатори су нам данас топли", рекао је извор "Независних новина".

У згради парламента БиХ, како истиче наш извор, већ од јутрос су хладни радијатори, а дио запослених обмотан је јакнама.

"Ево сад је 18 степени унутра, ово је неиздрживо. Зашто се о овом није раније размишљало? Зашто се није ишло у хитну набавку? Стварно неодговоран и нехуман потез", рекао је за "Независне новине" један од службеника.

Иначе, иако календарски прољеће почиње за двије седмице, ових дана температуре су јако ниске, а сњежне падавине најављене су и за наредне дане, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана