Захвалност онима који чувају српски идентитет у Француској

Srna
Foto: Srna

ПАРИЗ - Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је вечерас у Паризу да ће Срби који се труде да очувају српски идентитет у Француској увијек имати ослонац и подршку у институцијама Републике Српске.

"Увијек је лијепо посјетити наше сународнике који далеко од отаџбине чувају наш језик, вјеру, културу и обичаје. Изразила сам им захвалност на труду који улажу са циљем очувања српског идентитета у Француској", написала је Цвијановићева на "Инстаграму".

Цвијановићева је навела да је срдачним сусретом и разговором са Његовим преосвештенством владиком западноевропским Јустином и представницима српске дијаспоре започела радну посјету Француској.

Српски члан Предсједништва ће током посјете Француској присуствовати Форуму мира у Паризу.

У оквиру посјете предвиђен је билатерални састанак Цвијановићеве и осталих чланова Предсједништва БиХ са предсједником Француске Емануелом Макроном.

Планиран је и низ састанака српског члана Предсједништва са члановима француског парламента, великодостојницима Српске православне цркве, као и представницима српске дијаспоре у Француској.

Планом посјете предвиђено је да Цвијановићева, поводом Дана примирја у Првом свјетском рату, положи вијенац на Споменик краљу Петру Првом и Александру Првом Карађорђевићу у Паризу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана