Захвалнице за 21 храброг и пожртвованог полицајца

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић организововали су у Бањалуци традиционални новогодишњи пријем за 21 полицијског службеника који су током године исказали висок степен професионалности и пожртвованости у спашавању људских живота.

Након што је уручио захвалнице полицијским службеницима, Лукач је истакао да се сваке године повећава број полицајаца који херојски ризикују животе како би спасили грађане Српске.

“То су људи који су понос Министарства, који заслужују да ову униформу носе са поносом”, истакао је Лукач, честитајући полицајцима на пожртвованости коју су исказали.

Кострешевић је, честитајући 21 полицијском службенику на исказаној храбрости и хуманости, истакао да они нису једини који су се ове године истакли у раду у МУП-у.

“Ми видимо и цијенимо шта они раде”, рекао је Кострешевић.

Припадник Јединице жандармерије Источно Сарајево Немања Жужа је 22. јануара заједно са радним колегама спасио више породица, старијих особа и малољетне дјеце из пожара у стамбеној згради у Источном Новом Сарајеву.

“Било је веома тешко стање. У становима је било заточено више породица са дјецом. Са гас-маскама смо се пробили до станова захваћених пожаром и извлачили породице. Нико није повријеђен. Изузетан је осјећај што сам спасио суграђане. Осјећамо се поносно”, истакао је Жужа.

Службеник Полицијске станице Градишка Братислав Загорац, говорећи о задатку током којег је исказао посебан степен професионалности, рекао је да је 7. децембра у Градишци пронашао и спасио душевно обољело лице.

“Ово није први пут да спашавам живот грађана. Прије три године старија жена је покушала самоубиство уласком у Саву. Извукли смо је из ријеке и спасили јој живот”, рекао је Загорац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана