Захваљујући захлађењу нема већих пожара

Срна
Захваљујући захлађењу нема већих пожара

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Републичка управа цивилне заштите саопштила је да је захлађење помогло да данас нема активних већих пожара на отвореном у Републици Српској.

-Након вишедневне борбе, ватрогасне снаге из ваздуха и са тла за сада су изашле на крај са ватром - наводи се у саопштењу.

Шумски пожар који је јуче избио на локацији Дубовик, у општини Вишеград, стављен је под контролу.

У кањону Сутјеске још има заосталог дима, али нема пожара. Радници Националног парка "Сутјеска" обилазе бивше пожариште и спремни су да дјелују.

На мјесту Сувавића кањон у општини Берковићи киша је угасила пожар на неприступачном терену. Дима још има, а ватрогасци и мјештани дежурају.

У Републици Српској забиљежено је још 10 успјешних ватрогасних интервенција у протекла 24 часа, и то у Требињу, Гацку, Палама, Источном Новом Сарајеву, Фочи, Братунцу, Зворнику, Бијељини.

Јако невријеме синоћ је погодило град Добој и општину Петрово. Дувао је јак вјетар праћен обилном кишом, грмљавином, тако да је Петрово остало без струје, а оборена су три далеководна стуба.

Радници "Електро Добоја" од јутрос покушавају да успоставе несметану испоруку електричне енергије.

У граду Добоју било је стабала на улици, а снабдијевање струјом је уредно.

Добојска приградска насеља Липац и Придјел била су вез струје одређено вријеме, али је напајање обновљено. Вјетар је оштетио кров неколико кућа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана