Захлађење ће се задржати и наредних дана

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Захлађење, праћено падавинама задржаће се и у наредна три дана у већини крајева у Републици Српској, прогноза је Републичког хидрометеорлолошког завода.

Сутра ће бити облачно и хладно вријеме, понегдје уз слабе падавине. Ујутру ће падати слаб снијег углавном у вишим предјелима и понегдје на истоку, а током дана ће бити претежно суво, те ће понегдје провејавати слаб снијег.

На југу ће доћи до постепеног наоблачења уз повремено слабу кишу, а увече и у ноћи дјелимично разведравање уз хладније вријеме.

Минимална температура ваздуха биће од минус три до један, на југу до три, у вишим предјелима од минус седам, а максимална температура биће од два до осам, на југу до 12, у вишим предјелима од минус два степена Целзијусова.

У четвртак, 6. априла, ујутру ће бити хладно и умјерено облачно, уз слаб до умјерен мраз. Током дана биће промјенљиво облачно уз сунчане периоде. На истоку крајем дана доћи ће до новог наоблачења које доноси слабе падавине у ноћи.

Минимална температура ваздуха биће од минус пет до нула, на југу до три, у вишим предјелима од минус 10, док ће максимална температура ваздуха бити од пет до 11, а у вишим предјелима од један степен Целзијусов.

У петак, 7. априла, ујутру ће бити облачно и мало топлије, на југоистоку и у вишим предјелима мраз. Током дана биће облачно, на истоку уз слабу кишу и хладније, на планинама слаб снијег, а у осталим предјелима претежно суво.

Минимална температура ваздуха биће од минус два до четири, у вишим предјелима на истоку од минус пет, док ће максимална температура бити од пет на истоку, до 12 на југу и западу, а у вишим предјелима од два степена Целзијусова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана