Козарска Дубица: Забринути за безбједност због одгајивачнице паса

Срна
Foto: Илустрација

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Мјештани Клековаца у Козарској Дубици затражили су од надлежних општинских власти да не дозволе регистрацију одгајивачнице за расне псе у том насељу јер сматрају да им је угрожена безбједност, као и јавни ред и мир.

Мјештани су затражили то од начелника општине Козарска Дубица Раденка Рељића, командира Полицијске станице и представника општинских служби Комуналне полиције и инспекције.

На састанку, који је данас одржан на иницијативу мјештана Клековаца у присуству надлежних служби, мјештани су изнијели своје ставове, забринутост и проблеме у вези са постојањем одгајивачнице за псе у приватном власништву у том селу.

“На састанку је договорено да ће чињенично стање у вези ове ситуације бити наведено у петицији мјештана Клековаца, који траже да се у што краћем временском року пси измјесте, те да се о мишљењу и петицији грађана упознају представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, у чијој надлежности је издавање дозволе за регистрацију одгајивачнице за расне псе”, саопштено је из Општинске управе.

Закључено је да ће се рјешење овог проблема тражити од надлежног министарства у најбољем интересу мјештана села Клековаца, те у складу са законским прописима који регулишу начин и услове за држање домаћих животиња и кућних љубимаца, заштиту животиња и јавног реда и мира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана