Забрана саобраћаја за теретна возила изнад 7,5 тона на неколико путних праваца

Срна
Забрана саобраћаја за теретна возила изнад 7,5 тона на неколико путних праваца

БАЊАЛУКА - На магистралном путу Козарска Дубица-Драксенић-гранични прелаз Доња Градина и магистралном путу Драксенић-Градишка данас је на снази забрана саобраћаја за теретна моторна возила укупне масе веће од 7,5 тона.

Забрана ће трајати до 17 часова, с циљем безбједности учесника комеморативног скупа у Доњој Градини који се организује поводом обиљежавања Дана сјећања на жртве усташког злочина геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Забраном, коју је наредио министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, нису обухваћена теретна возила која ће бити ангажована у поменутим активностима.

Поводом 1. маја - Међународног празника рада, до поноћи 2. маја забрањен је и превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске, осим за превоз пиротехничких средстава за извођење најављених ватромета, наводи се у саопштењу.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице, за ове дане неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана