Град на Врбасу угостиће 300 младих шахиста

М.Л.Р
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Млади шахисти из Српске, ФБиХ и региона и ове године одмјериће снаге на најмасовнијем шаховском турниру који ће посљедњи августовски викенд у град на Врбасу привући око 300 дјеце.

Шахисти из Бањалуке, Приједора, Теслића, Добоја, Обудовца, Дервенте, Бијељине, Пала, Фоче, Невесиња, Сарајева, Јајца, Брчког, Београда, Панчева, Подгорице, Загреба, Вуковара, Крижеваца и Нових Бановаца показаће шаховске вјештине на 4. Међународном шаховском фестивалу „Трофеј Бањалуке 2024.”.

Турнир организује шаховски клуб „Гамбит” 24. и 25. августа у кристалној сали хотела „Босна”, а планирано је екипно и појединачно такмичење у укупно девет одвојених турнира.  Овај најпрестижнији шаховски турнир на Балкану намијењен је дјеци узраста до 18 година. 

- Основни циљ је да у два такмичарска дана угостимо око 300 дјеце. Потрудили смо се да организација турнира буде на врхунском нивоу како би сви такмичари уживали, упознали се са вршњацима, створили нова пријатељства и вратили се из Бањалуке са прегршт лијепих успомена - истакли су организатори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана