За викенд топло и сунчано, у понедјељак киша и пљускови

Срна
За викенд топло и сунчано, у понедјељак киша и пљускови

БАЊАЛУКА- У Републици Српској ће за викенд бити сунчано и топло вријеме, док се у понедјељак, 6. јуна, очекују киша и пљускови праћени грмљавином, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ће бити претежно сунчано и врло топло вријеме уз малу дневну облачност, док послије подне на истоку и у централном појасу може бити краткотрајних пљускова. Минимална температура ваздуха биће од 15 до 22, а максимална од 30 до 36 степени Целзијусових.

У недјељу, 5. јуна, биће сунчано и врло топло вријеме уз малу до умјерену дневну облачност, од поднева нестабилно са краткотрајним пљусковима локалног карактера. Минимална температура ваздуха од 15 до 20, а максимална од 27 до 33 степена Целзијусова. У понедјељак, 6. јуна ујутру ће бити мало од умјерено облачно, док се током пријеподнева очекује развој облачности са југозапада која доноси кишу и пљускове праћене грмљавином. Локално може бити и непогода.

Дневна температура ће бити мало нижа него претходних дана, па ће тако минимална износити од 15 до 20 степени, а максимална од 25 на сјеверозападу до 32 на југу. У уторак, 7. јуна, ујутру ће бити претежно ведро уз малу облачност на југозападу, а током дана сунчано и пријатно топло вријеме уз постепени пораст облачности са запада који ће донијети повремено пљускове у планинским предјелима и на југу.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 21 степен, а максимална од 25 до 30 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана