За викенд сунчано, понегдје са кишом

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - У Републици Српској ће за викенд бити претежно сунчано вријеме уз дневни развој облака који ће понегдје донијети кишу и краткотрајне пљускове, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутру и током дана на југу и истоку Српске биће мало свјежије и облачно, повремено са кишом. На сјеверу и западу биће претежно суво и топлије уз сунчане периоде.

Током поподнева очекује се развој облака који ће локално донијети краткотрајне пљускове. До вечери ће падавине престати у свим крајевима.

Дуваће умјерен сјеверни вјетар, на југу и у вишим предјелима повремено јак.

Минимална температура ваздуха од 12 до 17, у вишим предјелима од девет степени, а максимална од 19 на истоку до 27 на сјеверу, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових.

У суботу, 17. јуна, биће претежно суво са више сунчаних периода и топлије. Током дана ће доћи до развоја облачности која ће донијети кишу и краткотрајне пљускове само понегдје, углавном у централним и источним предјелима.

Минимална температура ваздуха од 10 до 17, у вишим предјелима од седам, а максимална од 23 до 28, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

У недјељу ће бити претежно сунчано и још топлије вријеме. На истоку Српске ће током дана доћи до развоја облака који ће понегдје донијети краткотрајне пљускове.

Минимална температура ваздуха од 10 до 17, у вишим предјелима од шест, а максимална од 25 до 30, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.

У понедјељак, 19. јуна, биће претежно сунчано, суво и још топлије вријеме.

Минимална температура ваздуха од 10 до 17, у вишим предјелима од шест, а максимална од 27 до 32, у вишим предјелима од 22 степена Целзијусова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана