За викенд облачно са падавинама

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- У Републици Српској за викенд ће бити облачно са падавинама, а у недјељу у вишим предјелима и планинама са слабом сусњежицом и снијегом, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутру и пријеподне биће умјерено до потпуно облачно, на југу понегдје са слабом кишом, док ће током дана доћи до јачег наоблачења са запада уз јак југозападни вјетар. На западу и сјеверу почеће да пада киша, а затим у централном појасу и на југу.

Увече и у ноћи на недјељу на сјеверу, а затим и у централном појасу биће сусњежице и снијега. До јутра у планинском појасу могућ је умјерен сњежни покривач, а понегдје и мањи сњежни покривач у нижим предјелима.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 15, у вишим предјелима и централном појасу од четири до осам степени Целзијусових, а максимална температура ваздуха биће од 18 до 23, у вишим предјелима од 10 до 15.

Послије подне доћи ће до јачег захлађења на западу, док се у ноћи очекује негативна температура у планинама тог региона а затим и на истоку до јутра.

У недјељу, 10. априла ујутру и прије подне биће претежно до потпуно облачно, са слабом кишом на сјеверу и југу и нижим предјелима на истоку. У вишим предјелима и планинама са слабом сусњежицом и снијегом. На сјеверозападу ће бити суво.

Током дана биће облачно са слабим падавинама снијега у планинама и кише на југу и истоку. Према вечери у већини предјела биће суво, а на западу и сјеверу ће се разведрити и поново бити хладније, посебно у планинском појасу.

Јутарња температура ваздуха на сјеверу биће од један до пет, на југу и пар степени виша, у вишим предјелима и централном појасу од минус четири до нула степени Целзијусових.

Дневна температура ваздуха биће од пет до 10, у вишим предјелима и истоку од минус два до два степена, увече уз присуство хладног ваздуха и разведравање, условиће у ноћи негативну температуру у планинама и јачи мраз, а на сјеверу слаб мраз и температуру око нуле.

У понедјељак, 11. априла ујутру и прије подне биће умјерено облачно, на истоку претежно облачно, док ће током дана бити промјенљиво облачно уз сунчане интервале и сунчано вријеме, те пораст температуре.

Јутарња температура ваздуха биће од минус два до четири, на југу и пар степени виша, у планинским предјелима од минус шест, а дневна од осам до 13, у вишим предјелима и истоку од један до шест степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана