За три дана заражено 111 особа, двије преминуле

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- У Републици Српској је у посљедња три дана вирус корона потврђен код 111 особа од 311 тестираних, а двије особе су преминуле, саопштено је из Института за јавно здравство Српске.

Преминули су мушкарац и жена старије животне доби из Бањалуке и Приједора.

Вирус корона потврђен је код 55 мушкараца и 56 жена, од којих је 17 млађе, 52 средње и 42 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, у петак, 2. септембра, пријављено је 17 лица из Бањалуке, 11 из Бијељине, пет из Добоја, по четири из Требиња и Фоче, по три из Брода, Кнежева, Рудог и Шамца. По два лица су из Источног Новог Сарајева, Лакташа и Модриче, по једно из Братунца, Дервенте, Котор Вароша, Петрова, Приједора, Прњавора, Рибника, Сокоца, Српца, Сребренице, Теслића, Чајнича и Челинца.

У суботу 3. септембра, и јуче, пријављено је 25 лица из Бањалуке, четири из Лакташа, три из Зворника, два из Челинца, по једно лице из Дервенте, Котор Вароша, Мркоњић Града, Рибника и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђено 118.276 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 6.506 лица код којих је потврђен тест на вирус корона. Тестирано је укупно 439.170 лица.

Укупан број хоспитализованих у Српској је 106, и то у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске 47, а у осталим болницама 59. На респиратору је шест пацијената, по три у УКЦ и у Општој болници Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана