Зворник: За суфинансирање вантјелесне оплодње 35.000 КМ

Срна
Зворник: За суфинансирање вантјелесне оплодње 35.000 КМ

ЗВОРНИК - У Зворнику је расписан конкурс за суфинансирање вантјелесне оплодње, за шта је из градског буџета планирано 35.000 КМ. Конкурс је отворен до 30. новембра, односно до утрошка средстава, саопштено је данас из Градске управе Зворник.

Право на додјелу новчаних средстава могу остварити брачни парови који су већ користили три процедуре асистиране репродукције на терет средстава обавезног здравственог осигурања, као и парови који су властитим средствима финансирали двије процедуре вантјелесне оплодње.

Средства за ову намјену могу добити и парови који су имали двије неуспјешне процедуре на терет обавезног здравственог осигурања признате од Фонда здравственог осигурања Републике Српске и једну неуспјелу процедуру финансирану из сопствених извора.

Такође, ово право имају и породице које конкуришу за процедуру донације репродуктивног материјала без обзира на број урађених претходних поступака.

Све породице морају имати пријављено пребивалиште на подручју Зворника најмање 12 мјесеци од дана подношења захтјева. Из Градске управе наводе да су сви који остваре право на новчана средства обавезни да поднесу извјештај о утрошку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана