За студенте из Српске стипендије за Сити колеџ

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА- Шеф Представништва Републике Српске у Грчкој Јелена Јовановић и представник Сити колеџа Никос Захари потписали су протокол о сарадњи којим се студентима из Српске обезбјеђује 15 стипендија на Универзитету Јорк енд Сити колеџ, а које покривају 50 одсто школарине.

Јовановићева је навела да је ријеч о по пет стипендија за основне студије, мастер студије и пет МБА  за уписе у школску 2022/2023 годину.

"Заинтересовани студенти, попуњене апликације могу послати на мејл адресу Представништва /[email protected]/ најкасније до 17. јуна, а Представништво ће их доставити Универзитету", рекла је Јовановићева.

Она је напоменула да ће коначну одлуку о селекцији студената донијети Сити колеџ.

Сити колеџ основан је прије 30 година, те је постао установа високог квалитета и репутације у цијелом региону која окупља студенте из више од 60 земаља који студирају на главном кампусу у Солуну, као и у још осам околних земаља.

Од 2021. године Сити колеџ прелази у власништво Универзитета Јорк, који је један од најбољих универзитета на свијету и члан је престижне групе водећих британских универзитета "Расел груп".

Универзитет се фокусира на академску и истраживачку изузетност, па је већ годинама у самом врху ранг-листи у Великој Британији, Европи, а самим тим има и првокласну репутацију у свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана