За санацију мокрих чворова и подова 2,6 милиона КМ

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- У Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске почели је санација мокрих чворова и подова у згради Гинекологије и Клинике за инфективне болести, за шта је издвојено 2.633.000 КМ.

Генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић очекује да ће радови бити готови у наредна два мјесеца, јер је циљ да и квалитет радова буде на нивоу.

"Задовољни смо јер ће зграда, која је прављена прије 40 година, бити реконструисана, а што ће омогућити да породиље и наши најмлађи пацијенти имају много боље услове боравка на клиникама", рекао је Ђајић новинарима.

Он је истакао да је приоритет руководства ове установе реконструкција старих и изградња нових објеката, набавка нове опреме.

"Поносан сам што УКЦ Српске има најсавременију опрему, као и стручњаке, те што улажемо у едукацију нашег кадра који се образује у земљама региона, Европе и свијета како би наши грађани имали здравствену услугу на свјетском нивоу", рекао је Ђајић.

Он је најавио и да ће ускоро у УКЦ-у Српске бити уведена процедура вантјелесне оплодње.

"Доказ да радимо организовано јесте и чињеница да су већ три љекара завршила едукацију за ову процедуру, били су на субспецијализацији у Београду, тренутно су тамо на едукацији три биолога, као и неколико медицинских сестара", рекао је Ђајић.

Санација објекта "Матерните" - Клинике за гинекологију и акушерство обухватиће замјену 6.650 метара квадратних пода и санацију око 80 санитарних чворова. У току је санација санитарних чворова који раније нису обнављани. Демонтирају се све старе оловне цијеви у зидовима и подовима, скида стара опрема, туш-каде, те зидна и подна керамика.

Тренутно се на Клиници за инфективне болести изводе радови на другом спрату и они обухватају санацију санитарних чворова у свим собама и ходнику. У објекту се демонтирају све старе оловне цијеви у зидовима и подовима, скида стара опрема, туш-каде, те зидна и подна керамика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана