За санацију дијела гудронске јаме 351.000 КМ

СРНА
За санацију дијела гудронске јаме 351.000 КМ

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске прихватила је Информацију о приједлогу за суфинансирање пројекта, те дала подршку Фонду за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Српске за суфинансирање санације пожаришта гудронске јаме у општини Модрича у износу од 351.000 КМ.

Циљ пројекта је интервентна санација дијела гудронске јаме, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Након еколошког инцидента у вези са запаљењем гудронске јаме на подручју општине Модрича 14. августа, одржан је састанак свих релевантних представника у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију, донесени су одређени закључци и између осталог договорено да Влада Српске интервентно реагује са финансијском подршком како би био затрпан преостали дио гудронског канала у дужини од 500 метара и ширине 25 метара.

Као апокалипса: Погледајте како изгледа пожариште у Модричи (ФОТО; ВИДЕО)

Влада је одредила и програме/пројекте од јавног интереса за Републику Српску чиме се утврђује да је од јавног интереса за Српску Програм подршке систему социјалне заштите Републике за ову годину.

Овај програм чине активности више од 30 програма и пројеката из области социјалне заштите и хуманитарне дјелатности које спроводе установе социјалне заштите и службе социјалне и дјечије заштите из цијеле Републике Српске.

У саопштењу се додаје да су ове активности у складу са политикама и општим циљевима Владе Републике Српске, Програмом економских реформи Српске за период 2024-2026. године, Стратегијом социјалне заштите Српске за период 2023-2029, Стратегијом унапређења друштвеног положаја лица са инвалидитетом 2017-2026 и Стратегијом за унапређење положаја старијих лица у Српској за период 2019-2028.

Укупна вриједност ових програмских/пројектних активности, односно трошкова, је 553.511 КМ, а биће финансирани из буџета Републике Српске за ову годину, у складу са Законом о играма на срећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана