За реконструкцију Улице Стефана Дечанског биће потребно још пет милиона КМ

Srna
Foto: Srna

БИЈЕЉИНА- Реконструкција дијела Улице Стефана Дечанског у Бијељини за коју је издвојено 1.062.000 КМ тече предвиђеном динамиком, али ће за завршетак радова у укупној дужини бити неопходно још приближно пет милиона КМ, изјавио је градоначелник Љубиша Петровић.

 

Петровић је навео да је у оквиру ових радова предвиђена и реконструкција дистрибутивног цјевовода водоводне мреже, којом се снадбијевају насеља Ковиљуше и Индустријска зона два, као и изградња транспортног цјевовода водоводне мреже за западни дио Семберије, чија насеља немају изграђену водоводну мрежу.

Он је додао да се тренутно ради траса у дужини од 400 метара, за коју је Влада Републике Српске издвојила 750.000 КМ, а град Бијељина 312.000 КМ, саопштено је из Градске управе Бијељина.

Петровић је приликом обиласка ове улице рекао да ће наредна фаза моћи да се планира у догледно вријеме, уколико буде подршке са републичког нивоа.

"Уколико подршка виших инстанци изостане, а Град не изнађе могућности да ове радове финансира у потпуности својим буџетским средствима, бићемо у могућности да ове и сличне радове, попут реконструкције Рачанске улице, финансирамо кредитним средствима, с обзиром да наш град није презадужен, јер у протекла 23 мјесеца нисмо имали ниједно ново кредитно задужење", рекао је Петровић.

Ведрана Стојановић Лукић из Дирекције за изградњу и развој града навела је да је реконструкцијом ове улице предвиђена изградња двосмјерне саобраћајнице са траком за продужено паркирање возила гдје год то ширина регулационог појаса омогућава, са пјешачким и бициклистичким стазама и зеленим појасом.

Лукићева је напоменула да је укупна дужина Улице Стефана Дечанског 2.500 метара и да је у току израда главног пројекта за наставак реконструкције до градске обилазнице, која је повјерена Дирекцији.

Немања Митрић из градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине рекао је да се очекује да ће радови на првој фази бити завршени до краја године, као што је и планирано.

Извођач радова је предузеће "Бијељина пут" у конзорцијуму са фирмом  "Галакс-нискоградња" Брчко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана