За прву фазу пута Фоча- Шћепан Поље 12,5 милиона КМ

Srna
Foto: Srna

ФОЧА - За реализацију реконструкције прве фазе трасе пута од Фоче до Шћепан Поља издвојено је 12,5 милиона КМ, рекао је вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Давор Кострешевић.

Кострешевић је рекао новинарима у Броду на Дрини да је првом фазом обухваћено 5,5 километара пута, уз изградњу моста дужине око 90 метара.

Он је навео да друга фаза износи око 36 милиона КМ и обухвата мост преко ријеке Дрине према Тјентишту и путну комуникацију од скоро 12 километара.

Кострешевић је навео да је према Шћепан пољу након друге фазе остало до 20 километара, што би била трећа фаза реализације гдје би се средства обезбјеђивала сукцесивно према потребама.

Он је истакао да је пројектну документацију радио конзорцијум више пројектантских кућа које су је својим искуством довеле до еврпских стандарада.

"Учинићемо све да се ова путна комуникација доведе на ниво који је одвијек заслуживала", поручио је Кострешевић након што је данас озваничен почетак реконструкције дионице Брод на Дрини - Шћепан Поље.

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић изјавио је да је ово историјски дан за Фочу, цијелу регију и Републику Српску, те сматра да овим пројектом општина имамо претпоставке да у пуном капацитету развија привреду и туризам.

Вукадиновић је истакао да су захваљујући српском члану Предсједништва Милораду Додику, предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и премијеру Радовану Вишковићу обезбијеђена средства да се крене са радовима на овој дионици пута.

"Кочнице за овај посао биле су нажалост на ниву БиХ, али ме радује да је руководство Републике Српске препознало значај ове путне комуникације, цијеле регије, туризма и привреде како на простору општине Фоча, тако и на цијелом овом простору од Херцеговине до Подриња", рекао је Вукадиновић.

Он је изразио увјерење да ће у наредним годинама бити завршена путна комуникација према Херцеговини, која ће туристички увезати приморје, Требиње, сјевер Црне Горе, Фочу, Вишеград и даље према Златибору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана