За пронаталитетну политику Мркоњић Град лани издвојио скоро пола милиона КМ

ГС
За пронаталитетну политику Мркоњић Град лани издвојио скоро пола милиона КМ

МРКОЊИЋ ГРАД - Скупштина општине Мркоњић Град усвојила је данас извјештај о реализацији Стратегије пронаталитетне политике ове општине за 2023. годину, према којем је лани укупно утрошено 454.680 КМ.

Ријеч је о мјерама једнократне новчане помоћи за свако новорођенче са подручја ове општине, пројекту "Моја породица три плус", набавци уџбеника за ученике основних школа и првог разреда Гимназије, као и бесплатан превоз за ученике.

Општина је кроз Стратегију пронаталитетне политике издвојила новчана средства и за награде талентованим ученицима и студентима, као и за докторанде.

Стратегијом су обухваћене и активности на изградњи зграде за младе брачне парове, помоћ породицама за куповину прве некретнине.

Општина је у 2023. години суфинансирала боравак дјеце у вртићу, родитељи су плаћали 35 одсто од висине износа, а преосталих 65 одсто финансирала је општина Мркоњић Град.

Стратегија пронаталитетне политике општине Мркоњић Град је приоритет Општинске управе и у наредном периоду, и уз ангажовање свих релевантних организација, појединаца и предузећа улажу се максимални напори и финансијска средства како би се стање у овој области поправило, наводи се у извјештају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана