За промоцију домаће привреде 750.000 КМ

Srna
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО- Савјет министара данас је донио појединачне одлуке о распореду 750.000 КМ грант средстава за подршку сајамским и другим манифестацијама и активностима у земљи и у иностранству.

Од овога је 400.000 КМ намијењено за подршку активностима на промоцији и развоју привреде у БиХ, а 350.000 КМ у иностранству.

На овај начин осигурана је финансијска подршка за 21 организатора сајамских и других манифестација и активности, усмјереним на промоцију и развој привреде БиХ у 2022. години, саопштено је из Савјета министара.

Истовремено је финансијски подржано 11 сајамских и других манифестација и активности у иностранству, усмјерених на промоцију и развој привреде БиХ.

Спољнотрговинска комора БиХ обавезана је да ова средства користи са пажњом доброг домаћина, те да из свог буџета издвоји или из других извора обезбиједи
недостајући дио средстава за подршку овим манифестацијама у складу с донесеном одлуком и Протоколом закљученим у 2022. години.

Средства су додијељена на приједлог Министарства спољне трговине и економских односа након завршеног јавног позивa организаторима сајамских
и других манифестација и активности и у складу с критеријима које је
раније усвојио Савјет министара.

Савјет министара донио је Одлуку о одобравању 500.000 КМ из текуће резерве Буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2022. годину.

Средства су намијењена реализацији Уговора за изнајмљивање Мајкрософт лиценци за потребе институција БиХ за период 2022–2023. године.

Савјет министара је на ванредној сједници овог мјесеца усвојио Информацију Министарства комуникација и транспорта о поступку јавне набавке "Изнајмљивање Мајкрософт лиценци за потребе институција БиХ" и закључио да ће недостајућа средства бити осигурана из текуће буџетске резерве".

На приједлог Министарства спољних послова донијета је Одлука о одобравању 25.000 КМ из текуће резерве Буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2022. годину.

Средства су намијењена организацији пријема поводом новогодишњег празника и стицања кандидатског статуса БиХ за чланство у ЕУ.

Пријем ће бити одржан у згради Министарства спољних послова у Савјету министара до краја ове године. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана