За пројекат "Дружи се с књигом" освојен грант од 500 долара

Срна
За пројекат "Дружи се с књигом" освојен грант од 500 долара

БИЈЕЉИНА - Основна школа "Кнез Иво од Семберије" из Бијељине је пројектом "Дружи се с књигом!" освојила средства за набавку лектира за школску библиотеку у вриједности од 500 америчких долара, објављено је на сајту школе.

Грант је освојен кроз пројекат "Социјализација с правом и превенција малољетничке делинквенције" који проводи америчка хуманитарна организација "ПХ интернационал", а финансира Влада САД.

Ученици су имали прилику да учествују у пројектним активностима у виду радионица у току којих су упознати са предностима читања књига и његовом утицају на свеукупни развој сваког појединца и усвојена знања су практично примјенили у оквиру активности на радионицама.

Поред ученика школе, у реализацију пројекта "Дружи се с књигом" били су укључени и полицијски службеник из Бијељине Дејан Јовић, наставник српског језика Љиљана Манојловић, библиотекар школе Јелица Судар, психолог школе Ивана Јанковић Ђокић и психолог-волонтер Дејана Концулић.

У оквиру програма "Социјализација с правом и превенција малољетничке делинквенције" ученици су у току ове и прошле школске године учествовали у низу активности с циљем да стекну знања из области безбједности на интернету, правима и обавезама дјеце, институцијама, превенцији насиља над дјецом и другим важним социјалним темама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана