Влада Брчко: За помоћ страдалима у земљотресу у Турској и Сирији 25.000 евра

Срна
Влада Брчко: За помоћ страдалима у земљотресу у Турској и Сирији 25.000 евра

БЕЧКО- Влада Брчко дистрикта упутиће 25.000 евра за помоћ страдалима у катастрофалном земљотресу који је погодио Турску и Сирију, изјавио је градоначелник Брчког Есед Кадрић.

Кадрић је навео да ће новчана помоћ бити упућена посредством брчанског Црвеног крста страдалом народу у Турској и Сирији.

"Након консултација с колегама из Владе одлучили смо да упутимо ову помоћ коју смо издвојили из средстава резерве", навео је Кадрић, саопштено је из канцеларије градоначелника.

Он је додао да слике које стижу из подручја погођеног земљотесом показују размјере катастрофе која је задесила гранични појас између те двије државе.

Кадрић је додао да и Одјељење за јавну сигурност у Влади Брчко дистрикта посредством Министарства безбједности у Савјету министара нуди екипу од 10 спасилаца који би, у оквиру помоћи коју БиХ планира да пошаље, отишли у Турску.

Број погинулих усљед земљотреса у Турској порастао је на 1.498, изјавио је шеф Управе за управљање катастрофама и ванредним ситуацијама /АФАД/ Јунус Сезер.

Земљотрес магнитуде 7,7 степени по Рихтеровој скали догодио се ноћас у Турској, а услиједило је још 120 потреса, од којих је један био магнитуде 7,4.

Потрес се осјетио и у Сирији, гдје је такође забиљежен велики број жртава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана