За пола године 35 кривичних дјела привредног криминалитета

Срна
За пола године 35 кривичних дјела привредног криминалитета

ПРИЈЕДОР- На подручју у надлежности Полицијске управе /ПУ/ Приједор у протеклих шест мјесеци из области привредног криминалитета евидентирано је 35 кривичних дјела којима је причињена материјална штета у износу од 1.320.700 КМ, рекоа је начелник ПУ Приједор Сретоја Вујановић.

Вујановић је рекао да је коруптивног карактера 20 кривичних дјела.

"Надлежном тужилаштву поднесено је 11 извјештаја против 13 лица", нагласио је Вујановић на конференцији за новинаре.

У овом периоду еевидентирано 398 кривичних дјела, односно за 68 дјела или 14,6 одсто мање у односу на исти период прошле године.

Вујановић је истакао да проценат расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 64 одсто, док је проценат укупне расвијетљености кривичних дјела 87 одсто.

"Овај извјештајни период обиљежило је кривично дјело тешког убиства начелника Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор Раденка Башића које је расвијетљено, а извршење овог кривичног дјела имало је битан утицај на укупно стање безбједности на подручју приједорске регије", рекао је Вујановић.

Он је додао да је још у току рад на расвјетљавању кривичног дјела тешко убиство почињено у марту у насељу Курево.

Из области злоупотребе опојних дрога евидентирано је 27 кривичних дјела и 57 прекршаја, док је из области јавног реда и мира евидентиран 241 прекршај.

Вујановић је додао да је у шестомјесечном периоду на подручју ПУ Приједор евидентирано 397 саобраћајних незгода, од којих шест са смртним посљедицама. Из саобраћаја су искључена 1.403 возача, од чега 1.266 због управљања возилом под дејством алкохола.

Вујановић је рекао да ПУ Приједор током трајања туристичке сезоне спроводи кампању Министарства унутрашњих послова Републике Српске "#101 живот", као и превентивну кампању "Лако је брзину смањити", које имају за циљ смањење броја смртно страдалих у саобраћајним удесима и повећање нивоа безбједности саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана