За најлуђу ноћ нема кризе

Јана Кезић
За најлуђу ноћ нема кризе

БАЊАЛУКА - Иако је до прославе најлуђе ноћи остало нешто мање од два мјесеца, у туристичким агенцијама у Српској кажу да становници увелико резервишу новогодишње аранжмане те су капацитети на планинама скоро па попуњени, а многи су већ уплатили и путовање у неку од европских метропола.

Да кризе нема када је ријеч о прослави најлуђе ноћи и да грађани ништа не препуштају случају свједочи то што су многи већ одабрали мјесто гдје ће упловити у 2023. годину.

У туристичким агенцијама истичу да су, осим Јахорине и планина у Србији, традиционално најпопуларније дестинације за новогодишње путовање европске метрополе, а нису ријеткост ни они који умјесто зиме и снијега радије изаберу неку егзотичну дестинацију и топлије крајеве.

У бањалучкој агенцији “Унис турс” потврдили су за “Глас Српске” да су многи грађани већ резервисали новогодишња путовања.

- Најактуелнија су путовања у земље окружења, прије свега Србију и Сјеверну Македонију. Велико интересовање влада и за прославу најлуђе ноћи у Будви, али се доста грађана распитује и за дестинације у нашој земљи - рекли су у овој агенцији.

Додали су да су већ сада многи капацитети поприлично попуњени, наглашавајући да цијене аранжмана за три ноћења, гдје су укључени храна и дочек најлуђе ноћи, те поједини обиласци иду и до 500 марака.

Да за најлуђу ноћ нема кризе свједоче и резервације у другим туристичким агенцијама.

У бањалучком “Цептер паспорту” кажу да су термини за прославу Нове године на планинама увелико попуњени.

- Грађани су се још у септембру почели распитивати за аранжмане на планинама попут Јахорине и оних у Србији - казали су у овој агенцији.

Када је ријеч о даљим дестинацијама, наглашавају да се издваја Истанбул за који увијек влада велико интересовање.

Да има оних који у 2023. годину желе упловити у топлијим крајевима истичу у агенцији “Контики травел”.

- У понуди имамо путовања ка егзотичним дестинацијама као што су Египат и Дубаи, јер неки путници желе да се у току новогодишњих празника мало и окупају те забаве уз љепше вријеме - казали су у овој агенцији.

Са друге стране нуде и путовања у европске метрополе попут Париза, Мадрида и Истанбула, који се посебно истиче.

- Поред тих дестинација неизоставна је и регија, првенствено скијалишта, а најтраженији су, као и сваке године, Јахорина, Златибор и Копаоник, али и словеначке терме - рекли су у овој агенцији додајући да њихову клијентелу чине углавном млађи и људи средњих година.

У бијељинској Туристичкој агенцији “Хепи травел” кажу да је ове године интересовање за Нову годину почело раније него претходних година.

- Ми од прије неколико дана имамо комплетну понуду домаћих и страних дестинација, а највеће интересовање влада за Требиње, Будву и Златибор - рекли су овој агенцији, додајући да је путовање у Истанбул за новогодишњу ноћ најтраженије.

Пут у непознато

У бањалучкој агенцији “Унис турс” кажу да у понуди имају и традиционални “Пут у непознатом правцу”.

- То нам је један од аранжмана за Нову годину, гдје путници не знају у који ће град ићи, само знају да је негдје у окружењу и да ће имати укључен дочек Нове године, вечеру, репризу и да ће нешто обићи - казали су у овој агенцији, додајући да за ову понудом увијек влада велико интересовање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана