За љепши љетни распуст: Основцима из Костајнице стигле школска лектира

Mozzart
За љепши љетни распуст: Основцима из Костајнице стигле школска лектира

Компанија Mozzart наставила велику акцију подршке образовним установама

Школска година у основним школама широм наше земље је завршена, па ђаци већ уживају у љетном распусту. Ученици Основне школе Петар Мећава из Костајнице имају и додатни разлог за срећу јер им је, поводом завршетка наставе, стигао поклон. Компанија Mozzart донирала им је књиге за школску лектиру, па ће сви моћи да прочитају обавезно штиво до јесени.

„Због промјене наставног плана и програма из српског језика, указала се потреба за новим књигама, а знајући да је компанија Mozzart спремна да помогне, на чему смо бескрајно захвални, одлучили смо да им се обратимо. Реакције руководства школе и ђака су веома позитивне и уочавамо да је компанија Mozzart заиста друштвено одговорна, што доказују оваквим дивним гестовима подршке у континуитету", поручује Мирослав Шкара, директор Основне школе Петар Мећава Костајница.

Ово није први пут да их је компанија Mozzart обрадовала поклонима. Раније је ђацима ове школе са исте адресе стигла спортска опрема.

 

Ова школа је основана давне 1880. године, што је чини једном од најстаријих у Српској, а објекат у којем се налазе, користе од 1974. године. Сада ће 273 ученика, од првог до деветог разреда, у централној школи у Костајници и подручној у Петрињи моћи да читају своје омиљене наслове током школског распуста.

Донација је, кажу, добродошла свим ученицима, као и наставницима. Исто су поручили из бројних школа широм наше земље којима су стигле донације из компаније Mozzart у оквиру њихове друштвено одговорне мисије посвећене подршци образовању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана