За крај школске године: Mozzart донирао лектиру ОШ Свети Сава Лопаре

ГС
За крај школске године: Mozzart донирао лектиру ОШ Свети Сава Лопаре

Почео је школски распуст којем су се обрадовали бројни ђаци широм Републике Српске.

- Наша општина спада у мање развијене, па нам је ова донација велика помоћ. Библиотеке у подручним одјељењима наше школе биле су веома оскудне, а већину књига донирали су родитељи ученика. Међутим, ова донација из Mozzartа значајно је обогатила библиотечки фонд. У питању је заиста велики број књига, па се од срца захваљујем Mozzartu што су учинили једно добро дјело за наше ђаке, школу и општину - каже Драган Лукић, директор Основне школе Свети Сава Лопаре. 

У Основној школи Свети Сава у Лопарама посебно су срећни јер им је стигао вриједан поклон.

Поводом завршетка школске године, али и прославе 100. рођендана школе, компанија Mozzart донирала им је више од 150 књига за лектиру.

 

Основна школа Свети Сава ће у септембру организовати прославу 100. рођендана. Ова стољетка друга је по старости у општини Лопаре, а објекат у којем се налазе користе око пола вијека.

Имају 327 ученика од првог до деветог разреда у централној школи и шест подручних одјељења у селима у срцу Мајевице.

Као и у другим мањим срединама, кажу, примјећују све мањи број уписаних ђака из године у годину. Тако су прошле године уписали 40, а ове 23 првачића.

 

Ипак, и даље су највећа школа у Лопарама коју похађају бројни малишани из села широм Мајевице. 

Књиге које су им стигле из Mozzartа читаће ђаци на свих седам локација школе. Наиме, једном мјесечно из централне у подручне школе шаљу књиге за лектиру које су потребне ђацима, а најдаља се налази 12 километара од централне. 

На тај начин сви ученици ће моћи преко распуста да прочитају лектиру, на чему се руководство ове школе веома захваљује донатору.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана