За два дана у Српској од вируса корона заражено 14 особа

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња два дана, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука извршено је тестирање 142 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 14 особа.

Ради се о пет мушкараца и девет жена.

Дана 21. априла Институту за јавно здравство Републике Српске пријављене су по четири особе из Бањалуке и Добоја, двије из Дервенте и по једна из Бијељине, Модриче и Рибника.

Дана 22. априла пријављена је једна особа из Бијељине.

У посљедња два дана, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о мушкарацу, старије животне доби, из Новог Града.

До сада је у Републици Српској потврђен 111.971 случај вируса корона, а преминуло је укупно 6.356 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестирано је укупно 421.667 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 27, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске седам, а у осталим болницама 20. На респиратору су 2 особе (у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана